Indienresa‎ > ‎

Sista arbetsdagen

posted 8 Mar 2013, 09:02 by Jan Larsson
Idag Fredag har vi som sista insats besökt huvudkontoret i Guragon som är en del av Delhi, kontoret har dryga 4000 anställda. Vi har fått rundtur och sett på serverhallar med kliniska installationer allt enligt handboken, man måste säga att dom är mycket duktiga på att hålla ordning (på vissa saker) och arbeta strukturerat. vi har även fått flera presentationer om infrastruktur, säkerhet och organisation. Allt mycket väl planerat och strukturerat enligt ISO 9000 och ISO 27001, och det är klart med kostnaden för arbetskraft här är det inget problem att ösa in folk som har tid att skapa och underhålla rutiner. Ibland undrar man om man har mer fokus på att skapa rutiner och dokument än att faktiskt efterleva dom på ett ambitiöst sätt. Jag menar inte att man bryter mot dom, men däremot så är det så mycket rutiner och information på intranät mm att det finns ingen realistisk chans för alla medarbetare att ta det till sig, värdera det och faktiskt reflektera över innehållet för att sedan omsätta det till något som gör slutprodukten bättre.

Indien är ett märkligt land måste jag säga, jag har gjort många reflektioner, en är trafiken. Som många sydeuropeiska länder använder man tutan frekvent, här kommer jag. Vägmarkeringar som visar var man ska köra, hur många filer som finns är bara en markering och betyder inget. Motorvägen med 3 filer är oftast 5 filer med tutans hjälp. LGF tycker man borde hålla sig ute på kanten men nejdå, dom är alltid i mitten så man kör om dom på båda sidor, med tutan så klart. Kanske inte så dumt ändå, är man i mitten är det ju lika långt åt båda hållen och enklare om man får för sig att vända och köra mot trafiken. Jo då, det fungerar utmärkt, man kompletterar bara tutan med helljuset så går det med. Avfarter eller påfarterar har man inte, inte heller körriktningar, man kanske har det teoretiskt, men alla vägar används frekvent som alla alternativ, samtidigt. Funkar även det, bara använda .. ja ni vet.
Dock så kör man inte så fort, så faktiskt fungerar det även om det inte är något jag rekommenderar att prova på. Jag har även reflekterat att vi redan blivit skadade eller vana, nu när vi gick på gatorna i kvällsvimlet så tutades det hej villt runt om oss utan att någon av oss reagerade på bilar som ville fram. Förmodligen har vi nu blivit så loja att vi utgör en stor trafikfara när vi kommer hem, tutar någon på oss kommer vi knappt höja ögonbrynen.

Som sagt, man har folk överallt, tom i hissen på HQ satt det folk på en pall och tryckte på "stänga dörren" knappen, tja han har ju ett jobb. Man har vakter på varje våning, på toan är det städare som hela tiden fixar och pillar och står bakom ryggen redo att rycka in, faktiskt lite jobbigt att hela tiden ha folk runt om sig som passar upp på en. Men trots att det är folk överallt, blir det inte alltid renare, eller bättre service. Man liksom bara finns där men det blir inte så mycket till resultat. I resturangen på morgonen kryllar det av folk, det är då minst 15 personer som springer runt och frågar om man vill ha nått, beställer man av dom ska man vara glad om dom sen kommer ihåg att faktiskt leverera. För dom är det viktigast att fråga och ta order än att genomföra.

So far har alla klarat magen och ändå har vi ätit Indisk mat hela veckan, starkt är bara förnamnet, men gott. Maten är mycket god och billig. Sex personer totalt med dricks ca 130 kr / pers och då har vi druckit öl till maten.

Nu har vi lördag och söndag framför oss med lite "semester" och sightseeing att göra, vi har bokat 2 bilar med privatdriver hela dagen för imorgon.

Här kommer lite fler bilder från dagen som vi avslutade med några nyckelpersoner från projektet.


2013-03-08 India


Comments