Indienresa‎ > ‎

Shopping och kultur

posted 9 Mar 2013, 10:25 by Jan Larsson
Lördag och vi hade hyrt 2 bilar med privatförare för dagen. Vi började mot en par som skulle vara så fin med ett monument av en Brittisk officer med 1000 stupade soldater. Monumentet var stort, strålande blommor mm men runt om i parken då? 10 m utanför monumentet ser det ut som mest övrigt i Indien, skitigt, rörigt. Det ligger bråte överallt, skräp mm. Dessa kontraster möts man av hela tiden, överallt.
Vi åkte vidare mot nått palats med jättefin trädgård, men värmen, och deras oändligt menigslösa och värdelösa rutiner gjorde upplevelsen till att jag var väskbevakare medans de övriga gick in.
Tempen har idag varit över 33 grader och det är extremt hett för årstiden, dom själva säger att dom har aldrig haft sådan hetta i Mars någonsin. Jag som hade packat kläder för kyla, har till och med bränt mig i solen idag. Nåväl, sen åkte vi vidare in mot centrum för shoppingen. Vi hade fått rekommendation på ett ställe att äta på som vi letade ett tag, när vi väl hittade det och kom in så .... chock, världens sunkigaste hak, vi måste ha hamnat fel. Så vi tog en öl där, krånglade 10 minuter med betalningen som dom inte kunde genomföra för kassan inte fungerade. Men efter miniräknare och 26 försök senare lyckades 2 kypare få en summa, jösses har dom aldrig räknat förr och dom ska driva affärsrörelse????
Nu hade klockan börjat närma sig 3 och vi hade inte ens kommit till shoppingen. Men den som väntar på något gott, väntar alltid för länge, jo så är det. Vi shoppade loss en stund men tröttnade rätt snart med värmen och så.

Här kommer några bilder från dagen, jag tycker första bilden är så fin, kossorna reklamen, kontrasterna är så fina.

2013-03-09 Indien


Comments